DE LIJN

Installatie van hout, staal, steen, water, plastic en aramide

150000 (variabel)cm x 40 x 180

2013

Kunsthuis Syb

Je loopt zomaar ergens en plots zie je een draad, een koord dat horizontaal naar links en rechts vertrekt. Je probeert de lijn te volgen maar doordat het zo dun is, verdwijnt het uit je gezichtsveld. Dan probeer je te achterhalen waar het aan vast zou kunnen zitten. Euclides leert ons dat een lijn een verbinding tussen twee punten is, maar wat als je de punten niet kan zien?

Een draad kan toch niet zomaar in de lucht zweven? Door het koord te volgen zou je er achter kunnen komen welke lengte het heeft, maar welke kant loop je op? Hoe komt die draad daar eigenlijk en wat doet het met je?

Het aanbrengen vergt voorbereiding. Er is toestemming nodig van bijvoorbeeld landeigenaren of andere instanties. De draad zou verstrikt kunnen raken als het de grond raakt, het is dus van belang dat het van de grond gehouden wordt.

Het project laat het belang van samenwerking zien. Door de lijn worden mensen letterlijk met elkaar verbonden. Als de draad eenmaal is aangebracht zal je een unieke landschapsbeleving mogen ervaren.