SLAGTER

De naam Slagter komt van slaan en slager. Een element van de blikkenleger zes keer uitvergroot. Dat is hoe de vorm van de Slagter is ontstaan. Door het onderdeel waar de kracht wordt gegenereerd zes keer te vergroten, zou de kracht ook keer zes toenemen. En dat zou als resultaat hebben dat de verf ook zes maal een grotere afstand door de lucht aflegt. Bij dit apparaat wordt het blik zelf tegen een hard vlak geslagen. Er treedt dus een tegengestelde beweging op.

Het blik wordt ingeklemd aan een arm, waarbij een krans in de klem zit die wel de deksel doorlaat, maar niet het blik. De arm steekt tussen touwen. De touwen worden op spanning gedraaid. Door die kracht liften de touwen de twee onder hangende betonblokken, die samen 400 Kg. wegen, zonder moeite van de grond. Er ontstaat een kracht die doormiddel van torsie ontstaat en daardoor de arm naar het harde vlak beweegt. Daar vindt de arm een rust positie.

De daarop volgende actie is dat de arm uit de ruststand gehaald wordt door hem de tegenovergestelde richting op te bewegen. Daar komt zoveel kracht bij kijken dat de constructie in zijn geheel meedraait. Om dit tegen te gaan moet de bediener ervan onderdeel zien te worden van de constructie, dan wordt de kracht binnen zichzelf opgebouwd.

Als de arm volledig op spanning is gebracht wordt deze los gelaten, met het gevolg dat de arm met het blik terug wil naar het punt waar het in rust was. Hierbij wordt het blik eigenlijk geslacht, waarbij de inhoud een uitweg vindt.